|
Csokoládé szuflé
Hozzávalók
8 formához
20 dkg étcsoki
5 dkg margarin
3 tojássárgája
8 dkg porcukor
7 tojás fehérje
Elkészítés:
-
A formákatkikenjük margarinnal ,emjdmegszórjuk kristálycukorral elkevert kakaópoarral.
-
A csokit a margarinnal gőz feleltt felolvasztjuk.
-
A tojássárgákat elkeverjük a porcukorral, majd fokozatosan hozzákeverjük az olvasztott csokit
-
Olyan keményre verjük a fehérjéket, amilyenre csak tudjuk, majd először kb az 1/3át, fakanállal hozzákeverjük a csokis masszához, végül az egészet . Ne keverjük túl, épp csak annyira, ogy egynemű legyen.
-
A kikent formákba adagoljuk kb a forma 2/3ig, majd 200 fokra előmelegített sütőben pontosan 12 percet sütjük.
Tipp: Ha nincs remakin formánk, csinálhatjuk csészében is
| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2024. Március
H | K | S | C | P | S | V | 26 | 27 | 28 | 29 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 |
|
| | |
|
Ostoros kalács
Zserbó
Csokoládé szuflé
Vörös bársony muffin
Macskaszem
Csokis-túrós rakott rétes
Túró rudi
Egyszerű sajtos pogácsa
Valentin-napi csokitorta
Joghurtos kókuszszelet
Sajtos hajtovány
Bögrés túrós
Adventi muffin
Párizsi csokis muffin
Kókuszos töltött muffin
Édes tallér
Egérke
Crumble
Cobbler
Almás fánk
Ördögpirula
Kráter szelet
Farsangi fánk
Vendégváró szelet
Angol almás pite
| |
|
|
A 3. pontban ugye a tojássárgáját keverjük ki a porcukorral? A fehérje csak elírás.
Nagyon gusztusosan néznek ki a szívecskék, egyszer én is kipróbálom.
Igen Mária, köszönöm az észrevételt, javítom.
Zsuzsi