|
Szilvás lepény
Hozzávalók
50 dkg liszt
1 tasak szárított élesztő
7,5 dkg cukor
1 vaníliás cukor
csipet só
7,5 dkg margarin
2,5 dl tej
1,5 kg szilva
Kristálycukor
Elkészítés:
- A tésztához a hozzávalókat jól összedolgozzuk mixer dagasztófejével. Ügyeljünk, hogy a hozzávalók szobahőmérsékletűek legyenek. Meleg helyen kelesztjük. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, vajazott lisztezett tepsibe tesszük
- Rárakjuk a kimagozott, megmosott és megszárított, hosszában félbevágott szilvát úgy, hogy a héja legyen alul.
- Előmelegített sütőbe tesszük. Mikor félig megsült, tetejét megszórjuk izlés szerint kristálycukorral (tehetünk hozzá fahéjat is)
| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2024. Március
H | K | S | C | P | S | V | 26 | 27 | 28 | 29 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 |
|
| | |
|

Ostoros kalács

Zserbó

Csokoládé szuflé

Vörös bársony muffin

Macskaszem

Csokis-túrós rakott rétes

Túró rudi

Egyszerű sajtos pogácsa

Valentin-napi csokitorta

Joghurtos kókuszszelet

Sajtos hajtovány

Bögrés túrós

Adventi muffin

Párizsi csokis muffin

Kókuszos töltött muffin

Édes tallér

Egérke

Crumble

Cobbler

Almás fánk

Ördögpirula

Kráter szelet

Farsangi fánk

Vendégváró szelet

Angol almás pite
| |
|
|