|
Hungária szelet
Hozzávalók
5 tojás
30 dkg cukor
10 evőkanál víz
20 dkg liszt
fél sótőpor
10 dkg darált dió
Krém
2,5 dl tej
1 cs puncs vagy eper pudingpor
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
rumaroma
5 dkg darált dió
Elkészítés
- A tojássárgákat a cukorral és a vízzel jó habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet , végül a tojások felvert habját. Megfelezzük, az egyikbe belekeverjük a darált diót.
- Sütőpapírral kibélelt tepsi aljába öntjük a diós masszát, rá a fehéret és előmelegített sütőben megsütjük
- A krémhez a pudingport a tejjel jó sűrűre főzzük és kihűtjük.
- A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, összekeverjük a kihűlt pudinggal, a dióval és a rumaromával. A kihűlt tészta tetejére kenjük.
- Tetejét csokival vonjuk be, vagy megszórjuk csokidarával.
| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2025. Február
H | K | S | C | P | S | V | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 01 | 02 |
|
| | |
|

Ostoros kalács

Zserbó

Csokoládé szuflé

Vörös bársony muffin

Macskaszem

Csokis-túrós rakott rétes

Túró rudi

Egyszerű sajtos pogácsa

Valentin-napi csokitorta

Joghurtos kókuszszelet

Sajtos hajtovány

Bögrés túrós

Adventi muffin

Párizsi csokis muffin

Kókuszos töltött muffin

Édes tallér

Egérke

Crumble

Cobbler

Almás fánk

Ördögpirula

Kráter szelet

Farsangi fánk

Vendégváró szelet

Angol almás pite
| |
|
|
ez nagy jól néz ki biztos finom is
