|
Túrós táska
24 darab
Hozzávalók
60 dkg liszt (felesben sima és rétes liszt)
10 dkg margarin
1 zacskó szárított élesztő
1 csipet só
1 tojás
2 dl langyos tej
6 dkg cukor
Töltelék
40 dkg túró
2 ek búzadara
3 ek cukor
1 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
- A lisztet elkeverjük az élesztővel, a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tojással, a sóval és a tejjel tésztát gyúrunk, amit meleg helyen fél órát kelesztünk.
- Addig a töltelékhez valókat összekeverjük
- A megkelt tésztából egy téglalap alakot nyújtunk, amit 24 db egyenlő nagyságú négyzetre vágunk pizzavágóval
- Minden négyzet közepére teszünk egy evőkanállal a töltelékből, majd a tészta 4 sarkát összefogva egyet csavarunk rajta, a széleket pedig összenyomkodjuk, hogy sütés közben ne nyíljon szét.
- kiolajozunk egy tepsit, beletesszük a batyúkat, lekenjük őket tojással és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
- porcukorral meghintve tálaljuk
| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2025. Február
H | K | S | C | P | S | V | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 01 | 02 |
|
| | |
|
Ostoros kalács
Zserbó
Csokoládé szuflé
Vörös bársony muffin
Macskaszem
Csokis-túrós rakott rétes
Túró rudi
Egyszerű sajtos pogácsa
Valentin-napi csokitorta
Joghurtos kókuszszelet
Sajtos hajtovány
Bögrés túrós
Adventi muffin
Párizsi csokis muffin
Kókuszos töltött muffin
Édes tallér
Egérke
Crumble
Cobbler
Almás fánk
Ördögpirula
Kráter szelet
Farsangi fánk
Vendégváró szelet
Angol almás pite
| |
|
|