|
Berliner
Hozzávalók
40 dkg liszt
30 dkg margarin
15 dkg porcukor
csipet só
1 tojás
1 citrom reszelt héja
baracklekvár
Töltelék
20 dkg dió
30 dkg porcukor
4 tojás
rumaroma
Elkészítés:
- A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és közepes keménységű tésztává gyúrjuk. Kétfelé osztjuk, az egyiket kinyújtjuk. Egy tepsit zsírozunk-lisztezünk, beletesszük a kinyújtott lapot és előmelegített sütőben félig megsütjük.
- A tojásfehérjéket felverjük a porcukorral, gőz felett sűrűre főzzük a darált dióval és a rumaromával.
- Ha a tészta félig megsűlt, kivesszük, megkenjük baracklekvárral, ráöntjük a a diós tölteléket, rátesszük a másik kinyújtott lapot, tetejét megkenjük tojással, villával megszúrkáljuk és készre sütjük.
| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2025. Február
H | K | S | C | P | S | V | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 01 | 02 |
|
| | |
|
Ostoros kalács
Zserbó
Csokoládé szuflé
Vörös bársony muffin
Macskaszem
Csokis-túrós rakott rétes
Túró rudi
Egyszerű sajtos pogácsa
Valentin-napi csokitorta
Joghurtos kókuszszelet
Sajtos hajtovány
Bögrés túrós
Adventi muffin
Párizsi csokis muffin
Kókuszos töltött muffin
Édes tallér
Egérke
Crumble
Cobbler
Almás fánk
Ördögpirula
Kráter szelet
Farsangi fánk
Vendégváró szelet
Angol almás pite
| |
|
|