Rebarbarás-sárgabarackos kocka
Hozzávalók
25 dkg margarin
20 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
4 tojás
12 dkg étkezési keményítő
20 dkg liszt
1 sütőpor
2 ek tejszín
75 dkg rebarbara
1 doboz sárgabarackbefőtt
Máz
2 tojás sárgája
1 dl tejföl
1 vaníliás cukor
4 dkg cukor
12 dkg cukor
2 tojás fehérje
1 citrom leve
Elkészítés:
- A megtisztított rebarbarát ferdén 2 cmes darabokra vágjuk.
- A margarint a cukorral és citromhéjjal habosra keverjük, beledolgozunk 4 tojást és a keményítőt, majd a tejszínt és a sütőporral elkevert lisztet. Margarinnal kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsibe simítjuk, megszórjuk rebarbaradarabokkal és a lecsöpögtetett befőttel, majd előmelegített sütőben, 175 fokon kb 15 percig sütjük.
- Közben a tojássárgákat kikeverjük a tejföllel, a vaníliás cukorral ésa cukorral. A mázat a süteményre kenjük és ugyanazon a hőfokon kb 20 percig sütjük tovább.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleszórjuk a cukrot, hozzáadjuk a citromlevet és csillagcsöves nyomózsákkal a tészta tetjére nyomunk kb 25 db habkarikát sorban és 8-10 perc alatt készre sütjük. (kihagyhatjuk, ha nem húsvéti sütit készítünk)
- Tepsiben kihűtjük és felszeleteljük. A habkarikákba ültethetünk pl pici cukortojásokat.
|
FInom lett ajánlom aki nem nagyon szereti a krémeket