|
Pirog
Hozzávalók
40 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
3 evőkanál olaj
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só
2 dl víz
1 tojás
12 dkg túró (el is maradhat)
Töltelék
darált hús (bármilyen, pörkölt maradék is jó)
só
bors
reszelt sajt
2 evőkanál tejföl
Elkészítés:
- Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk, meg összegyúrjuk a hozzávalókat. Fél óráig meleg helyen kelesztjük.
- Addig a töltelék hozzávalóit összekeverjük.
- Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk, négyszögletesre végjuk (lehet kerekre is szaggatni nagyobb pohárral), közepébe teszünk a töltelékből, összehajtjuk, széleéit villával összenyomkodjuk, tetejét megkenjük tojással és megsütjük.
| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2025. Február
H | K | S | C | P | S | V | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 01 | 02 |
|
| | |
|
Ostoros kalács
Zserbó
Csokoládé szuflé
Vörös bársony muffin
Macskaszem
Csokis-túrós rakott rétes
Túró rudi
Egyszerű sajtos pogácsa
Valentin-napi csokitorta
Joghurtos kókuszszelet
Sajtos hajtovány
Bögrés túrós
Adventi muffin
Párizsi csokis muffin
Kókuszos töltött muffin
Édes tallér
Egérke
Crumble
Cobbler
Almás fánk
Ördögpirula
Kráter szelet
Farsangi fánk
Vendégváró szelet
Angol almás pite
| |
|
|
Nagyon finom a csirkés pirog, gyakran készítem én is.