|
Fagyi szelet
Hozzávalók
30 dkg porcukor
20 dkg liszt
4 tojás
10 ek víz
10 dkg darált dió
1 sütőpor
Krém
2,5 dl tej
3 ek liszt
3 tojás sárgája
12 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
25 dkg margarin
3 tojás fehérje
15 dkg porcukor
csokidara
Elkészítés:
- A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a vizet, a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet, jól összedolgozzuk, végül könnyedén beleforgatjuk a tojások keményre vert habját. Előmelegített sütőben, zsírozott lisztezett tepsiben megsütjük.
- A krémhez a tejet a liszttel sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral, a vaíliás cukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük és a főzött krémhez adjuk (tűzről levéve, mikor kicsit már hűlt). A kihűlt tészta tetejére kenjük.
- A tojásfehérjéket a porcukorral gőz felett kemény habbá verjük és a krémre kenjük
- A tetejét csokidarával szórjuk meg
A receptet és a képet Adri küldte, köszönjük szépen!
|
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2025. Február
H | K | S | C | P | S | V | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 01 | 02 |
|
| | |
|
Ostoros kalács
Zserbó
Csokoládé szuflé
Vörös bársony muffin
Macskaszem
Csokis-túrós rakott rétes
Túró rudi
Egyszerű sajtos pogácsa
Valentin-napi csokitorta
Joghurtos kókuszszelet
Sajtos hajtovány
Bögrés túrós
Adventi muffin
Párizsi csokis muffin
Kókuszos töltött muffin
Édes tallér
Egérke
Crumble
Cobbler
Almás fánk
Ördögpirula
Kráter szelet
Farsangi fánk
Vendégváró szelet
Angol almás pite
| |
|
|