|
Vatta süti
Hozzávalók
6 tojás
21 dkg porcukor
3 csomag puncs pudingpor (amit főzni kell)
1 vaníliás cukor
1/2 sütőpor
a töltelékhez
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
3 tojás sárgája
1 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
Fehér máz
3 tojás fehérje
18 dkg porcukor
a csokimázhoz
3 evőkanál porcukor
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál forró víz
2 dkg margarin
néhány csepp rumaroma
Elkészítés
- A tésztához a 6 tojás fehérjét gőz felett keményre verjük a porcukorral. A gőzről levéve hozzáadjuk a tojássárgákat, jól kikeverjük és belekeverjük a pudingport és a vaníliás cukrot. Megsütjük.
- A margarint habosra keverjük 15 dkg porcukorral,a vaníliás cukorral, majd hozzá adjuk a 3 tojás sárgáját és a citrom héját. A kihűlt, ketté vágott tészta közé kenjük.
- A 3 tojás fehérjét gőz felett 18 dkg porcukorral keményre verjük és a tészta tetejére kenjük
- elkészítjük a csokimázt és megcirmozzuk vele a fehér mázt.
Tipp:
- süssük lassabban a tésztát, hogy ne égjen meg a teteje
- a nyárra való tekintettel a krémből kihagytam a tojás sárgákat.
- Én 20*30as tepsiben sütöttem, hogy magas legyen, de 25*35ösben is jó lesz.
- Készíthető bármilyen ízesítésű, főzős pudinggal, de punccsal az igazi!
| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2025. Február
H | K | S | C | P | S | V | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 01 | 02 |
|
| | |
|
Ostoros kalács
Zserbó
Csokoládé szuflé
Vörös bársony muffin
Macskaszem
Csokis-túrós rakott rétes
Túró rudi
Egyszerű sajtos pogácsa
Valentin-napi csokitorta
Joghurtos kókuszszelet
Sajtos hajtovány
Bögrés túrós
Adventi muffin
Párizsi csokis muffin
Kókuszos töltött muffin
Édes tallér
Egérke
Crumble
Cobbler
Almás fánk
Ördögpirula
Kráter szelet
Farsangi fánk
Vendégváró szelet
Angol almás pite
| |
|
|
Szia!
Tennél fel képet lécci mert így nem tudom mihez fogok hozzá!
köszi: Bori