|
Barbie torta
Hozzávalók
a tésztához
18 tojás
18 evőkanál kristálycukor
18 evőkanál liszt
1,5 sütőpor
A krémhez
90 dkg margarin
50 dkg porcukor
40 dkg málna
A díszítéshez
1 Barbie baba
2 tekercs fondant (kb 90 dkg összesen)
1 tubus díszítő fondant
gyöngyök
Elkészítés:
- A piskótához verjük fel a 18 tojás fehérhét kemény habnak, adjunk hozzá 18 púpos evőkanál kristálycukrot, majd a 18 sárgáját egyesével, végül a 18 púpos evőkanál lisztet és a sütőport. Süssünk belőle 1 kuglófot és egy vastagabb vagy két vékonyabb tortát. Ne vajazzuk/lisztezzük a totaforma oldalát piskótánál, csak az alját, akkor nem púposodik fel a tészta a formában! A megsült piskótákat teljesen hűtsük ki.
- A krémhez a margarint keverjük habosra a porcukorral (először fakanállal, majd robotgéppel) és fokozatosan adagoljuk hozzá folyamatos keverés mellett (robotgéppel) az előzőleg villával összetört málnát. (természetesen bármilyen ízesítésű kemény vajas krémmel helyettesíthető ízlés szerint)
- Állítsuk össze a baba szoknyáját. Ehhez a kerek piskóta közepét szúrjuk ki egy pogácsaszaggatóval (nem kell nagy), ha szükséges, vágjuk ketté, a kuglófot akár többe is (én 3 felé vágtam). Rakjuk szépen egymásra úgy, hogy minden réteg közé egy adag krémet kenünk. Az egész alá tegyünk körbe sütőpapírból vágott csíkokat, hogy a tortatartó ne legyen krémes.Faragjuk bele egy jó éles késsel a szoknya alakját.
- Vetkőztessük le a Barbie babát, testét csomagoljuk folpackba, így később is lehet vele játszani, nem kell szétszedni.......haját, arcát pedig alufóliával védjük, nehogy krémes legyen.
- Állítsuk bele a szoknyába a becsomagolt babát, és a maradék krémmel adjuk meg a szoknya végleges formáját.
- Óvatosan helyezzük fel a fondant a szoknyára. Ehhez hajtsuk ki a kész fondant (vagy nyújtsuk ki szép kerekre), vágjuk be az egyik sugaránál és tekerjük a baba dereka köré. A maradékot vágjuk le. A vágás hátulra essen. Ez később szépen eltakarható díszítéssel. A fondant jól formázható anyag, a vágott részeknél könnyű összerakasztani, ha egy kicsit megsimogatjuk vizes ujjal. Nem kell feltétlenül feszesen rátenni a szoknyára, lehet fodrokat is formázni belőle.
- Végül díszítsük izlés szerinti mintával. Nekem ebben segítségem is volt:
- Ha elkészültünk távolítsuk el a papírcsíkokat a baba alól, illetve a fejéről az alufóliát. Felhasználásig tartsuk hűtőben.
A díszítéshez én ezeket használtam:
| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2024. Február
H | K | S | C | P | S | V | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 01 | 02 | 03 |
|
| | |
|
Ostoros kalács
Zserbó
Csokoládé szuflé
Vörös bársony muffin
Macskaszem
Csokis-túrós rakott rétes
Túró rudi
Egyszerű sajtos pogácsa
Valentin-napi csokitorta
Joghurtos kókuszszelet
Sajtos hajtovány
Bögrés túrós
Adventi muffin
Párizsi csokis muffin
Kókuszos töltött muffin
Édes tallér
Egérke
Crumble
Cobbler
Almás fánk
Ördögpirula
Kráter szelet
Farsangi fánk
Vendégváró szelet
Angol almás pite
| |
|
|
Egyéni ízlés a mérvadó. Ebben a receptben a hozzávalók arányosan egészítik ki egymást. Az én ízlésemnek pont megfelel.
Próbára is teheted és megtudod, hogy neked melyik arány a megfelelő: annyi az egész, hogy arányaiban lecsökkented a hozzávalók mennyiségét egy általad elfogadottnak ítélt mennyiségre. :)
„ Szia Zsuzsi!
Nagyon jók a tortáid! :) Egy kérdésem lenne. A Barbie-s tortával kapcsolatban,hogy nem sok a margain mennyisége? Vagyis hogy nem érződik evés közben nagyon a margarin? :) Csak azért,mert nem szeretném,ha nagyon vajas ízű lenne a krém. :)