|
Sós perec
Hozzávalók
1 kg liszt
fél liter tej
2 zacskó szárított élesztő
2 ek cukor
1 ek só
1,5 dl étolaj
Meglocsolni
6 ek liszt
2 ek só
víz
Elkészítés:
- A hozzávalókból tésztát dagasztunk, majd meleg helyen 1 órát kelesztjük.
- A lisztet a sóval és vízzel simára keverjük. Sűrű, de folyós masszát kapjunk.
- A megkelt tésztát félbe vágjuk, egy vastagabb "kukacot" sodrunk belőle, amit 16 részre vágunk.

- Mindegyikből egy kb 70 centi hosszú, keskeny "kukacot" sodrunk

és perec formára összehajtjuk. Tenyerünkkel óvatosan kicsit meglapítjuk, kelesztjük még kb 10 percet,

majd sütőlapra helyezzük, tetejét megkenjük tojással

előmelegített sütőben sütni kezdjük. Mikor félig megsült, akkor a sós-lisztes keverékből csöpögtetünk rá,

majd készre sütjük

| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2020. Február
H | K | S | C | P | S | V | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 01 |
|
| | |
|

Ostoros kalács

Zserbó

Csokoládé szuflé

Vörös bársony muffin

Macskaszem

Csokis-túrós rakott rétes

Túró rudi

Egyszerű sajtos pogácsa

Valentin-napi csokitorta

Joghurtos kókuszszelet

Sajtos hajtovány

Bögrés túrós

Adventi muffin

Párizsi csokis muffin

Kókuszos töltött muffin

Édes tallér

Egérke

Crumble

Cobbler

Almás fánk

Ördögpirula

Kráter szelet

Farsangi fánk

Vendégváró szelet

Angol almás pite
| |
|
|
Jaj de szép perecek...
Ki fogom próbálni!
Köszi!