|
Hungária szelet
Hozzávalók
5 tojás
30 dkg cukor
10 evőkanál víz
20 dkg liszt
fél sótőpor
10 dkg darált dió
Krém
2,5 dl tej
1 cs puncs vagy eper pudingpor
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
rumaroma
5 dkg darált dió
Elkészítés
- A tojássárgákat a cukorral és a vízzel jó habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet , végül a tojások felvert habját. Megfelezzük, az egyikbe belekeverjük a darált diót.
- Sütőpapírral kibélelt tepsi aljába öntjük a diós masszát, rá a fehéret és előmelegített sütőben megsütjük
- A krémhez a pudingport a tejjel jó sűrűre főzzük és kihűtjük.
- A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, összekeverjük a kihűlt pudinggal, a dióval és a rumaromával. A kihűlt tészta tetejére kenjük.
- Tetejét csokival vonjuk be, vagy megszórjuk csokidarával.
| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2025. Január
H | K | S | C | P | S | V | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 |
|
| | |
|
Ostoros kalács
Zserbó
Csokoládé szuflé
Vörös bársony muffin
Macskaszem
Csokis-túrós rakott rétes
Túró rudi
Egyszerű sajtos pogácsa
Valentin-napi csokitorta
Joghurtos kókuszszelet
Sajtos hajtovány
Bögrés túrós
Adventi muffin
Párizsi csokis muffin
Kókuszos töltött muffin
Édes tallér
Egérke
Crumble
Cobbler
Almás fánk
Ördögpirula
Kráter szelet
Farsangi fánk
Vendégváró szelet
Angol almás pite
| |
|
|
ez nagy jól néz ki biztos finom is