|
Csokoládés-morzsás szelet
Hozzávalók
15 dkg liszt
fél kiskanál sütőpor
10 dkg étcsokoládé
10 dkg tejcsokoládé
15 dkg puha margarin
12 dkg kristálycukor
3 tojás
A morzsatetőhöz
5 dkg liszt
5 dkg cukor
5 dkg hideg margarin
1 kiskanál fahéj
Elkészítés:
- A kétféle csokoládét olvaszd fel mikrohullámú sütőben vagy gőz fölött, majd keverd össze a puha vajjal, cukorral. Egyenként keverd bele a tojásokat, és szórd bele apránként a liszttel elkevert sütőport.
- Egy közepes méretű püspökkenyérforma oldalát, alját kend ki vajjal, szórd meg liszttel, és töltsd bele a sűrű masszát.
-
A morzsatetőhöz keverd össze a lisztet, a fahéjat és a cukrot, és egy nagyobb lyukú reszelőn reszeld bele a vajat. Dolgozd össze morzsás állagúra a kezeddel, és szórd meg vele a csokis masszát.
Előmelegített sütőben 40 perc alatt megsül.
A receptet Adritól kaptam. Köszönjük szépen!
| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2025. Január
H | K | S | C | P | S | V | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 |
|
| | |
|
Ostoros kalács
Zserbó
Csokoládé szuflé
Vörös bársony muffin
Macskaszem
Csokis-túrós rakott rétes
Túró rudi
Egyszerű sajtos pogácsa
Valentin-napi csokitorta
Joghurtos kókuszszelet
Sajtos hajtovány
Bögrés túrós
Adventi muffin
Párizsi csokis muffin
Kókuszos töltött muffin
Édes tallér
Egérke
Crumble
Cobbler
Almás fánk
Ördögpirula
Kráter szelet
Farsangi fánk
Vendégváró szelet
Angol almás pite
| |
|
|
a tesztarol tegyenek kepet koszonjuk elore is