|
Kati szelet
Hozzávalók
a tésztához
60 dkg liszt
16 dkg margarin
16 dkg cukor
1 sütőpor
1 vaniliás cukor
2 tojás sárgája
annyi tej, hogy könnyen gyúrható legyen
a töltelékhez
2 megsült tésztalap
3 dl felforralt tej
25 dkg cukor
3 evőkanál kakaó
2evőkanál baracklekvár
10 dkg margarin
rumaroma
a mázhoz
20 dkg cukor
2 tojás fehérje
Elkészítés:
- A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a tojás sárgákat és a tejet, az egészet összegyúrjuk, 4 részre osztjuk, kinyújtjuk és tepsi hátulján 4 lapnak megsütjük
- A töltelékhez összetörünk két lapot darabokra, ráöntjük a tejet, hozzákeverjük a többi hozzávalót, jól eldolgozzuk és a két megmaradt lap közé töltjük
- tetejére elkészítjük a mázt, a cukrot elkeverjük a felvert tojásfehérjéval és a tésztára kenjük. Csokival villa segítségével cifrázzuk
Hideg helyen állni hagyjuk, másnap fogyasztható
| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2025. Január
H | K | S | C | P | S | V | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 |
|
| | |
|
Ostoros kalács
Zserbó
Csokoládé szuflé
Vörös bársony muffin
Macskaszem
Csokis-túrós rakott rétes
Túró rudi
Egyszerű sajtos pogácsa
Valentin-napi csokitorta
Joghurtos kókuszszelet
Sajtos hajtovány
Bögrés túrós
Adventi muffin
Párizsi csokis muffin
Kókuszos töltött muffin
Édes tallér
Egérke
Crumble
Cobbler
Almás fánk
Ördögpirula
Kráter szelet
Farsangi fánk
Vendégváró szelet
Angol almás pite
| |
|
|
Elkészítettem és nagyon finom lett!