|
Pirog
Hozzávalók
40 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
3 evőkanál olaj
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só
2 dl víz
1 tojás
12 dkg túró (el is maradhat)
Töltelék
darált hús (bármilyen, pörkölt maradék is jó)
só
bors
reszelt sajt
2 evőkanál tejföl
Elkészítés:
- Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk, meg összegyúrjuk a hozzávalókat. Fél óráig meleg helyen kelesztjük.
- Addig a töltelék hozzávalóit összekeverjük.
- Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk, négyszögletesre végjuk (lehet kerekre is szaggatni nagyobb pohárral), közepébe teszünk a töltelékből, összehajtjuk, széleéit villával összenyomkodjuk, tetejét megkenjük tojással és megsütjük.

| |
|
|
Ha írni akarsz nekem...... |
| |
|
2025. Március
H | K | S | C | P | S | V | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 |
|
| | |
|

Ostoros kalács

Zserbó

Csokoládé szuflé

Vörös bársony muffin

Macskaszem

Csokis-túrós rakott rétes

Túró rudi

Egyszerű sajtos pogácsa

Valentin-napi csokitorta

Joghurtos kókuszszelet

Sajtos hajtovány

Bögrés túrós

Adventi muffin

Párizsi csokis muffin

Kókuszos töltött muffin

Édes tallér

Egérke

Crumble

Cobbler

Almás fánk

Ördögpirula

Kráter szelet

Farsangi fánk

Vendégváró szelet

Angol almás pite
| |
|
|
Nagyon finom a csirkés pirog, gyakran készítem én is.