Almás-vaníliás kocka
Hozzávalók
1 kg alma
40 dkg kristálycukor
3 csomag vaníliás pudingpor
3 dl víz
négyzet alakú háztartási keksz
20 dkg étcsoki
12 dkg margarin
Elkészítés:
- Az almát meghámozzuk, kiszedjük a magházát és apró darabokra vágjuk. (vagy sajtreszelőn apróra reszeljük-ez nekem szimpatikusabb), majd a cukorral sűrűre főzzük.
- A vaníliás pudingot elkeverjük a vízzel és az almához adjuk, jó sűrűre főzzük.
- Egy tálat kirakunk a keksszel, ráöntjük az almás krémet, újabb kekszsor következik, a tetejét pedig az olvasztott csokival vonjuk be
Tipp: én Gala almával készítettem, ami édes fajta, így nekem a 40 deka cukor sok lett hozzá........vegyük figyelembe az alma cukortartalmát is. Édes alma esetén szerint 25 deka cukorral is finom lesz.
|
Megcsináltam ezt a sütit nagyon finom, mindenkinek izlett.